Utbildning och erfarenhet

I Kina (5 års kinesisk läkareutbildning och 7 års klinisk erfarenhet)

1983 tog jag examen i Beijing Traditionell Kinesisk Medicin (TKM) Akademi efter 5 års studier. I denna kurs ingick även västerländsk medicin.  Efter examen arbetade jag på Dong Zhi Men TCM sjukhusets akupunkturavdelning under ett par år för att sedan undervisa i akupunktur vid Beijing TCM Academy. Under min tid som lärare arbetade jag parallellt på Beijing TCM Academys mottagning med akupunktur och kinesiskt örtte.

I Sverige ( 31 års klinisk erfarenhet)

1991 flyttade jag till Sverige och började direkt att arbeta som kinesiska akupunktör. Jag driver en egen akupunkturmottagning i Göteborg och har under åren behandlat många många människors hälsoproblem med stor framgång. 

Min drivkraft ligger i att förmedla den kinesiska läkekonstens helhetstänkande och kraften att läka vår kropp på en naturlig väg. Denna läkekonst går tillbaka 5000 år.

I Sverige had jag undervisat vid Yang Ming Akupunktur Akademi i Stockholm, skolan för helhetsterapi i Leksand, Biatapi Akademi i Göteborg och Natura Medica Akademi i Norge. Jag har även haft kurser och föreläsningar inom hälsoförebyggande kinesisk läkekonst för allmänheten, riksdagen, organisationer, företag och på skolor, både i Sverige och utomlands.


Värför valde jag att bli en kinesisk läkare?

Som liten flicka hade jag en stor dröm att bli läkare. Den kommer ur en stark längtan efter att hjälpa andra. Min mamma jobbade på barnsjukhuset i Beijing som sjuksköterska. Hon var en stor förebild för mig. En dag blev jag sjuk och fick hög feber. Min mamma strök först penicillin på min handled för att se om jag tålde det. Efter en liten stund visade jag på en stark allergisk reaktion. Jag fick utslag över hela kroppen och jag kunde inte andas. Efter den dagen vågade min mamma inte ge mig vanlig västerländsk medicin mer. Hon provade i stället ett kinesiskt örtpulver som gav effekt på en gång. En annan gång fick jag plötsligt hög feber mitt i natten och örtmedicinen var slut hemma. Då valde mamma att använda en traditionell metod och stack mig i fingret med en synål. Jag minns mycket väl hur febern sakta sjönk på bara några minuter. Det var som magi! Febern försvann av en liten synål.

Jag har bara en enda gång i livet tagit en halv tablett och fick då kraftiga buksmärtor, började blöda i magen och fick stanna på sjukhuset i två veckor. Efter det vågade jag inte ta någon mer medicin. I stället använde jag kinesiska örter som alltid fungerade.

 I tonåren hade jag alltid problem med mensvärk. Jag gick till skolsköterskan som satte en enda akupunkturnål och mensvärken försvann på en gång! Efter det lärde jag mig mer om kinesisk akupunktur. Jag behandlade mig själv med nålar och det fungerade!

Efter dessa händelser förstod jag hur fantastisk akupunkturen och den kinesiska medicinen är och min dröm blev allt tydligare. Jag ville bli kinesisk läkare och hjälpa människor på ett naturligt sätt.

meditation

Meditation är min största hobby. Jag började att träna taiji i 1979. Från 1984, tränade jag många olika Qi Gong med olika mästare. Jag har tränat Falun Gong sedan 1994. Min hälsa blev mycket bättre och det ger mig så mycket glädje.Jag vill dela med dig.Välkommen att prova på Falun Gong 
kl.18.15 varje onsdag i min mottagning. Det är gratis
För mer information gå in på www.falundafa.org

FRÅGOR & SVAR 

Sticker du dig själv?

Svar: Ja, jag behandlar mig själv med nålar när det behövs. När jag hade lärt mig kinesisk akupunktur prövade jag först på mig själv. Sedan prövade jag på min mor. Och det fungerade bra på en gång. 

Är man som patient försäkrad?

Svar: Ja. 

Är Lei Wang ansluten till försäkringskassan?

Svar: Nej, praktiken är privat och är ej ansluten till försäkringskassan. 

Använder du engångsnålar?

Svar: Ja, jag följer Socialstyrelsens hygienkrav om engångsnålar. 


Är du medlem i Svenska Akupunkturförbundet?
Svar:Ja. mer information se www.svenskaakupunkturförbundet.se

Hur många gånger behandlingar behöver jag?

Svar: Det är mycket svart svara. Man städar kroppen och ger den en möjlighet att återställa dess energi och kraft. Hur många behandlingar som behövs är individuellt och beror på hur stora obalanserna är och hur bra du svarar på behandlingen. Mycket beror också på samarbetet mellan dig och mig. Har sjukdomar och obalanser långsamt bildats genom åren behöver man ha tålamod och ge kroppen en chans att reparera sig själv genom att återställa de naturliga funktionerna i kroppen. 

Hur kan vi aktivt stärka vårt immunsystem?

Svar: Läs denna artikel med tips om hur vi kan stärka vårt immunsystem. 

Vad har nässlor för positiva egenskaper som kan förbättra vår hälsa?

Svar: Läs detta dokument om nässlor och dess positiva egenskaper samt några tips på hur man kan tillaga nässlor.