Behandling


Lei Wang har mer än 38 års erfarenhet av kinesisk medicin och akupunktur. Hon arbetar främst med TCM-diagnostik, akupunktur, öronakupunktur och örtmedicin. Hon är specialiserad på gynekologiska besvär som exempelvis oregelbunden mens, menssmärtor, övergångsbesvär och barnlöshet. Hon behandlar smärtor som exempelvis migrän, ont i nacke eller rygg, ischias, tennisarm, sömnlöshet, matsmältningsbesvär, allergier, astma, utbränd och högt blodtryck...

Hon har under åren behandlat många människor för deras problem med stor framgång. Hennes drivkraft ligger i att förmedla den kinesiska läkekonstens helhetstänkande, stärka livsenergin och glädjen och då läka vår kropp på en naturlig väg.


1. KONSULTATION & DIAGNOS

Konsultationen består av olika delar och ger mig möjlighet att ställa en diagnos. Jag ställer frågor om ditt allmäntillstånd, tidigare sjukdomar, livshändelser och hur din livsstil ser ut idag. 

Tungans färg och form visar tydliga symptom och är en viktig del av diagnosen. Pulsens hastighet, djup och styrka visar obalanser, underskott eller överskott i organens energiflöden och ger mig värdefull information om kroppens inre tillstånd. 

Jag tittar också på ansikte, ögon, öron, kroppstyp och olika rörelser för att få en bild av kroppens inre balans. Inom den kinesiska läkekonsten strävar man inte bara efter att komma åt symptomen utan också orsaken till besvären. 

När diagnosen är klar går vi igenom vilken behandling och metod som passar för dig. Behandlingen består inte endast av akupunktur utan även livsstilsförändring, kostomläggning, örtmedicin och öronakupunktur. Metoderna är olika för olika personer. 
  

2. AKUPUNKTUR

Kroppen har en förmåga att varna oss när det finns en obalans i kroppen genom att skicka olika signaler. Det kan vara trötthet, smärta, domningar, svullnad, viktuppgång/nedgång, utslag med mera.

Det är viktigt att lyssna på dessa signaler i tid och arbeta förebyggande för att inte sjukdom ska uppstå. Balansen mellan Ying och Yang är därför avgörande för att våra kroppar ska fungera i harmoni. 

kroppen består av flera nätverk av olika flöden och energier som sammanbinder våra organ. Akupunkturens viktigaste funktion är att transportera Qi (livsenergi) och blod för att sätta igång kroppens energiflöden. 

Genom akupunktur förstärker man kroppens motstånd kraft och hjälper den att återhämta sig till balans. 

Läs mer här3. Öronakupressur

Öronakupressur är en behandlingsmetod som innebär att man fäster små frön av örter som trycker på olika punkter i örat. Alla meridianer möts i örat och är därför samlingspunkten för kroppens alla energier. Öronens akupunkturpunkter är mindre och tätare än de som finns längs med kroppens meridianer och motsvarar kroppens olika delar. En öronakupressur kompletterar akupunkturbehandlingen och ger en mycket stor effekt genom att du själv trycker på dessa punkter flera gånger per dag efter ditt besök. ”Jag har mycket erfarenhet och är specialist inom öronakupunktur och använder denna metod både vid diagnos och i behandling.” Lei Wang


4. KOST & ÖRTER

Under tusentals år har man i Kina samlat på sig kunskap, visdom och erfarenhet hur vår mat och vårt ätande påverkar både kropp och själ. Maten ska inte bara vara näringsrik och förebygga och behandla sjukdom, den ska dessutom stärka kroppen och förlänga livet. 

Om vi anpassar vår kost efter de fyra årstiderna och de fem smakerna – surt, salt, sött, beskt, och starkt – så skapar vi balans i kroppen. Om man äter för mycket sötsaker eller dricker mycket sötade drycker så skapas snabbt en obalans som kan leda till sjukdomar. 

Ät så naturligt du kan, gärna ekologiskt och gärna varm mat för att hålla energierna igång i din kropp. 

Bra kryddor/örter att använda i matlagningen är: 

Chili, vitlök, fänkål, kanel, persilja, dill, oregano, mejram, koriander, spiskummin, Ingefära, gurkmeja, svartpeppar, timjan, rosmarin, basilika m.m. 

Under den långa kalla vintern i Sverige är det exempelvis bra att använda mycket ingefära som håller igång värmen i kroppen och stärker oss mot förkylningar.


 FÄRSK INGEFÄRA TE

Skär några bitar färsk ingefära och koka upp med vatten i 5-10 minuter. 

Tillsätt lite råsocker/honung. 

Drick gärna flera koppar om dagen. 

Den traditionella kinesiska medicinen är flera tusentals år gammal och mycket omfattande. Den inbegriper kinesiska medicinalväxter, material från kinesiska örter, samt gamla kinesiska recept. 

Inom den kinesiska läkekonsten används därför inte några kemiska framställda mediciner.


Stärk ditt immunförsvar.pdf
Recept Nässlor.pdf